Aktuális szép szavak

Ne hamvakat őrizz; a lángot vidd tovább!

 

Amit a mai nők szépségápolás címén magukkal művelnek, azért egy használtautó-kereskedőt lesittelnének!

Egyszer ez is elkészül...

Rodrigó és Pamela
Vékony jégen táncoló vodkás gyilkos
Akik kilóra megvettek
Békából griffmadár
Szállj Saabadon

Címkék

911 (1) Citroen (1) Cosworth (1) Dell (2) DS (1) E6320 (1) EliteBook (1) Ford (7) Ford Sierra (2) Ghia (1) használtautó (2) hoax (1) HP (1) Latitude (2) Lenovo (2) Nikon (1) Nissan (1) notebook (1) Opel (1) Porsche (1) Senator (1) Sierra (8) Szépségkirálynő (1) találkozó (2) ThinkPad (2) X200 (1)

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Sárga ördög – Samsung i900 ROM: PDhee 23544.5.5.0

lasko_86 2012.12.22. 22:00

Az alábbiakban egy viszonylag keveseket érintő témáról, a PDA-k ROM-cseréjéről lesz szó, azon belül is egészen pontosan a Samsung i900-ra készült PDhee 23544.5.5.0 ROM-ról. Úgy kell ezt az egészet elképzelni, hogy egy új ROM telepítésével néhány perc alatt akár teljesen megváltoztathatjuk PDA-nk vagy okostelefonunk működését, viselkedését. A ROM-csere hatása új alkalmazások és szolgáltatások megjelenésétől kezdve, a felhasználói felület teljes módosításán keresztül egészen az operációs rendszer cseréjéig terjedhet, de persze a változások nem mindig pozitívak...

00.jpg

A cikk korábban már megjelent a PDAFanClub oldalán is,
de úgy gondolom, így lehet teljes és egységes a blog képe,
továbbá az esetleges későbbi utalásokat is egyszerűbbé teszi,
ha a cikk itt is megtalálható.

A topik életét felpörgetendő, elkészültem egy újabb ROM-teszttel, amelyet igyekeztem a tőlem megszokott terjengős stílusban és - sajnos másokra egyre kevésbé jellemzően - a magyar helyesírási szabályok betartása mellett megvalósítani.

A cikk korábban már megjelent a PDAFanClub oldalán is, de úgy gondolom, így lehet teljes és egységes a blog képe, továbbá az esetleges későbbi utalásokat is egyszerűbbé teszi, ha a cikk itt is megtalálható.

Sokat gondolkodtam, hogy megírjam-e egyáltalán a véleményemet PDhee 23544.5.5.0-ás manilás ROM-járól, hiszen nem tartom kizártnak, hogy soraimat olvasva valaki félredobja néhány órára a malteres vödröt, felhagy egy csöppet kedvenc szakácsa kápolnájának építgetésével és előkerít engem a föld alól is, csak hogy úgy istenigazából megagyaljon. Meg ugye nem a legújabb ROM-ról beszélünk, bár nekem a 23118 GTX óta megállt az élet ilyen téren. Na de tudjátok: a szájmenés nagy úr...
Kezdjük is azzal, hogy miért cseréltem le OCK munkáját - ha csak átmenetileg is - erre az izére. Alapvetően zavart az, hogy egy nap alatt simán lemerítem az Omniát, no meg persze közrejátszott egy csipetnyi kíváncsiság is. Nézelődtem hazai és külföldi fórumokon, és úgy vettem észre, hogy kevés más szakácsot övez ekkora megbecsülés és rajongás mint ezt a - tegyünk most félre mindennemű fajgyűlöletet - ferdeszemű srácot. Ódákat zengtek a kemény nyúzás mellett is két napot bíró akksiról és a rendszer stabilitásáról, így aztán én se maradhattam ki, a legszebb reményekkel láttam neki a pdhee-zésnek.

Már az első bekapcsolásnál is sikerült rám hoznia a szívbajt a gyereknek. Nem vagyok egy folyamatosan haját tépő, dühöngő vadállat, de attól rögtön egy kiadós ordítás kerülgetett, amikor megláttam a Windows Phone 7-es indítóképernyőt. Nem értem, mire jó ez a felesleges parasztvakítás, pláne ha az új oprendszer megítélése amúgy sem a legjobb. Talán ha bekapcsolásnál az fogadna, hogy Powered by Lotus Omega, én is vinnék pár kiló rizst az ürgének, de így...
No, de sebaj, úgyis csak napjában egyszer szoktam újraindítani az Omniát, csak hogy kicsit helyrerázódjon a RAM meg a többi. Tegyük túl magunkat az indítóképernyőn és az első benyomásokon, és kezdjük el használni a rendszert.

01.PNG

Legalábbis próbáljuk meg elkezdeni, ha ő azt nekünk megengedi, mert bizony a Manila beállítás fülecskéje olykor-olykor rendkívül furfangosan akadályoz meg minket célunk elérésében: mint az a lenti képen is látható, néha szereti fehér "szövegkiemelővel" kihúzni a betűket...
Nem szép dolog, de hát a PDhee az PDhee, ilyen csekélységen nem akadunk fenn.
Ugorjunk az időjárás fülre, frissítsük a Budapestre vonatkozó adatokat, majd nyomás a Home rész, és lássunk csodát: az imént letöltött információkból csak a napocska vette a fáradságot, hogy néhány füllel arrébb vándoroljon.
Ha már napocska, akkor egy ejnye-bejnye is belefér, a lárifárit még tartogassuk egy darabig... Azon már meg se lepődünk, hogy újraindítás után a Home fülön nem látszik az aznapi időjárás, ezt más ROM-okban is tapasztalhatjuk.

02.PNG

Újabb apró finomság, ahogyan pl. az Action Screenen vagy az Internet fülön északi vagy déli irányban túlhúzott ikonok maguktól visszaugranak alapállapotba. Finomság más ROM-okon, mert itt bizony úgy maradnak, ahogy akkor voltak, amikor levettük az ujjunkat a kijelzőről. Bár lehet, hogy ez direkt került bele a rendszerbe, valóban kellemes időtöltés jó pár ujjmozdulattal szépen felhúzni az ikonokat olyan magasságokba, ahol már biztos nem látszanak, majd visszahúzigálni őket. PDhee mentségére legyen mondva, hogy ha csak gyorsan elhúzzuk az ujjunkat valamerre, és nincs egy határozott pont, ahol megállítjuk, akkor visszaugrik a képernyő elejére.

03.PNG

De térjünk csak vissza egy csöppet az Internet fülhöz... Csodálatos dolog az, hogy a "brózer" parancsa alatt ott van egy youtube-os, egy modacós és egy msn-es link, de álljon meg a fáklyásmenet! Ha én beállítom, hogy az Internet Explorer helyett hőn szeretett Operám nyíljon meg a földgömbre bökve, akkor miért mégis az IE ugrik fel? No fene, ki érti ezt...

04.png

Ha ki-ki vérmérseklete szerint egy kiadós alvással vagy néhány felessel kiheverte vagy tovább fokozta a bugos Manila keltette fejfájást, kukkantsunk be a Start menübe. Csak hogy még jobban fájhasson a fejünk attól a gyalázatos alkalmazáskavalkádtól, amit ez a jóindulatú koma idelökött elénk.
Számológépből rögtön találunk kettőt, csak hogy eldönthessük: a dísztelen, de legalább buta mezei Calculatort szeretnénk használni, vagy jobban ki vagyunk éhezve egy csilivili, igazi made in China textúrájú, cserébe viszont fektetve tudományos módba váltó alkalmazásra.
Arra már csak annyit se mondunk, hogy hinnye, no, amikor a Start menüben található Resco képlopó után a Tools mappában még két képernyőfotózgató alkalmazást találunk a Shake And Save és az Spb Screenshot személyében. Láthatjuk: gavallérral van dolgunk. Bár hogy ugyanazokat az alkalmazásokat miért nem lehet egyazon mappába is tenni... (Persze, fájlkezelő, 10 másodperc, de állítólag nem én vagyok a zseni...)

05.PNG06.PNG

Ugorjunk tovább, többek között azon is, hogy a Smart Converter, a Media Album és még néhány alkalmazás nem a legszerencsésebb módon lett a képernyőre optimalizálva, és hogy az FM rádió nem szereti kiírni az állomások nevét, de mindezt csak azért tegyük, hogy az eddigi hibákról megfeledkezve igazán nagyot nézhessünk, amikor a beállításoknál sem a Finger Mouse-t, sem pedig a Restore Netw...-t nem tudjuk megnyitni, akármilyen szép tettekkel vagy szavakkal próbálkozunk is...

07.png

Bezzeg a szövegbeviteli beállításokba könnyűszerrel beléphetünk, de bár azt se engedné a drága... Elég Block Recognizer-re állítani az "Input method"-ot, majd az Options-re kattintani. Merthogy option-ök nincsenek, ahogyan visszaút se, nyomhatunk OK-t, nyomhatunk zászlócskát, innen csak a hívásmegszakító gomb a visszaút. Aztán amikor következőre gyanútlanul megpróbálunk ide belépni, megint ez a látvány fogad. Hát nem csodálatos?

Na de még mielőtt a már-már paranormális jelenségek mögött mindenféle földönkívüli lények ténykedését vélnénk felfedezni, azért említsünk meg egy-két kevésbé elfuserált dolgot is...
[Kérem, várjon... Memória kihasználtság: 200%...]

08.PNG

A fenti erőlködés után arra a megállapításra jutunk, hogy a PowerOptions nevezetű kis program megléte még akár jó pontot is érhetne, ha máshol nem láttunk volna olyan alkalmazást, ahol még a kikapcsolás ideje is beállítható.
Aztán ott van a kézírás-felismerő, ami bár nem működik tökéletesen, de legalább vicces, direkt megpróbáltam leírni az abc-t, szóközökkel elválasztva tálalom nektek küzdelmemet az egyes betűkkel és számokkal.
De ami egyértelműen jól sikerült, az nem más mint a Wireless Manager. Itt sokkal több kapcsolóval találkozunk mint más ROM-ok hasonló megoldásában, az meg már az én egyéni szociális problémám, hogy más ROM-ok hasonló megoldásait se használom ki maradéktalanul, nemhogy ezt...

09.PNG

Mire tesztem végére értem, azt is kezdtem sejteni, hogy a kétnapos üzemidő két 2700-as pótakksi cserélgetésével érhető el, mert nekem bizony 70 perc alatt úgy leszívta az 1440-es gyári cuccot, hogy csak lestem.

10.PNG

Ja és ha esetleg pornófilmbe illően nyögvenyelősen teljesítené a parancsokat az Omnia, azon már tényleg nem érdemes meglepődni, mert a RAM-ból voltaképpen másodpercenként tűnnek el az újabb és újabb kilobájtok, elég kilépni a Memory menüpontból, majd vissza, és máris kevesebb program memóriáról tesz jelentést a gép.

(Az én örökös vesszőparipámat meg, azt, hogy a Remove Programs menüpont alatt miért nem látszik a teljes - ahogyan ő is mondja: "Total" - elérhető memória, már tényleg csak zárójelben kérdezem meg, és azt is csak itt jegyzem meg, hogy aki eddig eljutott az olvasásban, az keressen meg egy csokiért, ha egyszer piszkosul meggazdagodnék.)

11.Png

Hááá, és azt majd' kifelejtettem, hogy aki meglátta a kezemben a cuccot a szivárványos Manilával, az csak akkor lett kedvesebb hozzám, ha előtte tiszta szívből kurjongatott a melegfelvonuláson.

A fentiek után azt hiszem, nem szorul magyarázatra OCK ROM-jának újbóli felkönyörgése a gépre.
Drága omniás sorstársaim! Ha még mindig PDhee-t dobog a szívetek, ébredjetek már fel: a távol-keleti srác csak a Szökésben tudta mobilról beprogramozni a kávéfőzőt, hogy az az újonnan kapott mesterséges intelligencia révén feltörhesse a NASA rendszerét... (Vagy a fene tudja már, milyen okosságokat művelt a sunyi disznaja, mielőtt kapott néhány golyót...)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://vasduda.blog.hu/api/trackback/id/tr524912801

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása